V Peekaboo.si se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki. Podatki so vaši in to spoštujemo. V našem pravilniku o zasebnosti in varovanju podatkov so podane podrobne informacije o tem, kdaj in zakaj zbiramo vaše osebne podatke ter kako jih uporabljamo in varujemo. Ta pravilnik tudi določa vašo pravico zahtevati izbris, posodobitev, prenos ali zagotoviti vpogled vaših osebnih podatkov. Upoštevajte, da ta pravilnik o varovanju osebnih podatkov velja le za osebne podatke, ki smo jih pridobili, ne pa za informacije pridobljene iz vaših interakcij s tretjimi osebami.

Kako zbiramo vaše osebne podatke?

V splošnem, vaše podatke zbiramo, ko se odločite za interakcijo z nami. To lahko vključuje nakup preko spleta, telefona, osebni nakup ali prijavo za prejemanje naših e-poštnih sporočil. Preučujemo pa tudi, kako kupci uporabljajo našo spletno stran, da lahko tako ponudimo najboljše možne rešitve, storitve in doživetja.

Podatke zbiramo na sledeče načine:

Vrste podatkov, ki jih zbiramo

Podatki, ki jih dobimo neposredno od vas.

Zbiramo samo podatke, ki so potrebni za nemoteno poslovanje, zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali in obveščanje o najnovejših in zanimivih novicah iz Peekaboo.si. To so:

*Ob obisku naše spletne strani lahko zbiramo avtomatično dodeljene IP naslove. IP naslov je edinstvena številka, ki omogoča vašemu računalniku, skupini računalnikov ali drugi v internet povezani napravi (na primer mobilnemu telefonu ali tablici) brskanje po internetu. Zbiramo lahko tudi datum in čas vašega obiska, strani, ki ste jih obiskali, referenčne spletne strani (če so na voljo) in različice vašega spletnega brsklanika.

** Za več informacij o piškotkih in kako jih Peekaboo.si uporablja prosimo preberite poglavje o piškotkih.

Podatki, ki jih pridobimo neodvisno od vas.

Družbena omrežja
Glede na vaše nastavitve ali pravilnike o zasebnosti družbenih omrežij in storitev pošiljanja sporočil kot naprimer Facebook, YouTube ali Pinterest, nam lahko dovolite dostop do informacij iz teh računov ali storitev.

Zakaj zbiramo osebne podatke in kako jih uporabjamo?

Ponudnik želi spoznati svoje stranke. Tako najde nove načine, da vam zagotovi izredno doživetje. Podatke o vas uporablja na več načinov, tako, da zagotavlja storitve, ki ste jih zahtevali, vam nudi osebno izkušnjo in vas obvešča o posebnih dogodkih ali zanimivih novicah iz Peekaboo.si. Podatke, ki jih ponudnik ima, lahko uporabi tudi za stik z vami kadar potrebuje dodatne informacije v zvezi z obdelavo naročil, vračil ali reklamacij.

Za opravljanje dejavnosti in za zagotavljanje storitev ali sklenitev pogodbe z vami:

Kjer imamo vaše soglasje:

Kjer imamo utemeljen razlog (legitimni interes):

Posredovanje vaših osebnih podatkov

Za upravljanje in zagotavljanje odnosov s strankami (CRM), email marketinška sporočila, spletno oglaševanje, analitiko, izvajanje naročil, dostavo in IT storitve uporabljamo platforme tretjih oseb. Za zagotavljanje teh storitev, bodo vaši osebni podatki posredovani ponudnikom teh storitev, kadar bo to seveda potrebno.

Tretje osebe, katerih storitve uporabljamo, bomo preverili, da zagotovimo zadostna jamstva glede zaupnosti in varnosti vaših osebnih podatkov. Z njimi bomo imeli pisne pogodbe, ki bodo zagotavljale skladnost z našimi in mednarodnimi standardi varovanja osebnih podatkov in omajitvami prenosa le teh.

Kako se lahko odjavim od marketinših sporočil?

Če se na katerikoli točki odločite, da od nas ne želite več prejemati marketinških sporočil, obstaja več načinov odjave.

Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke hranimo v skladu s politiko hranjenje osebnih podatkov v podjetju. Osebni podatki se hranijo samo toliko časa, kolikor je potrebno.

Zaupnost in varnost osebnih podatkov

Zavezani smo k varovanju osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, zato bomo sprejeli vse preventivne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali spremembo. Vaših osebnih podatkov ne prodajamo za noben namen.

Kako dostopati do vaših osebnih podatkov in druge pravice

V zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih imamo, imate naslednje pravice:

Dostop do osebnih podatkov

Na vašo zahtevo bomo potrdili ali obdelujemo vaše osebne podatke in če je temu tako, boste prejeli eno brezplačno kopijo podatkov skupaj z morebitnimi podrobnostmi. Za dodatne kopije, ki jih boste zahtevali, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.

Pravica do popravka vaših podatkov

V kolikor so vaši podatki, ki jih imamo, netočni in nepopolni, imate pravico, da zahtevate popravek ali dopolnitev. V kolikor so vaši podatki v skupni rabi z drugimi, jim bomo sporočili vaše spremembe, kadar bo le-to mogoče. Na vašo željo in če je to mogoče in zakonito vam bomo povedali, s kom delimo podatke, da jih lahko kontaktirate direktno.

Pravica do izbrisa

Pod določenimi pogoji, nas lahko zaprosite za izbris vaših osebnih podatkov, kadar le-ti niso več potrebni ali v primeru preklica soglasja. V kolikor smo vaše podatke dali v skupno rabo z drugimi, jih bomo obvestili o izbrisu le-teh, kjer bo le mogoče. Na vašo željo in če je to mogoče in zakonito vam bomo povedali, s kom delimo podatke, da jih lahko kontaktirate direktno.

Vaša pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na ponudnika, in sicer na e-naslov info@peekaboo.si. Seznanjen sem, da lahko ponudnik za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati. Seznanjen sem, da mora ponudnik na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Dodatna pojasnila

Če imate vprašanja ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: info@peekaboo.si.